Educatia-lumina din viata noastra

Vreau sa va relatez o poveste pe care eu am citit-o si m-a impresionat. Este vorba despre o piramida a profesiilor in societatea actuala.

La un concurs au participat oameni din toate  clasele sociale pentru a reprezenta importanta profesiilor lor.

Primii care au urcat in turn au fost psihiatrii argumentand ca traim intr-o societate in care depresia si anxietatea au facut ca psihologii sa fie cei mai importanti. Oamenii au pierdut bucuria existentei.

In continuare a urcat in turn reprezentantul judecatorilor argumentand ca violenta, rapirile, atacurile, agresivitatea in scoli, discriminarea rasiala, traficul de droguri si crima fac parte din viata de zi cu zi si nu am putea sa ne aparam drepturile fara judecatori.

Cine credeti ca a urmat? Educatorul? Nu, nici de data aceasta. Reprezentantul fortelor armate a povestit cum terorismul ucide mii de oameni si a argumentat ca fara fortele armate n-ar exista siguranta.

Cei care nu indrazneau sa urce erau profesorii, dar unul dintre ei a luat cuvantul si a spus: „ Noi nu vrem sa fim mai importanti decat dumneavoastra. Vrem doar sa avem conditii ca sa educam emotia elevilor nostri, sa formam tineri liberi si fericiti pentru ca ei sa nu se imbolnaveasca si sa fie tratati de psihiatrii.

Nu dorim sa fim mai importanti decat judecatorii, ci vrem sa le cultivam inteligenta tinerilor si sa ii invatam importanta drepturilor si indatoririlor omului pentru a nu se aseza pe banca inculpatilor.

Nu dorim sa fim mai importanti decat membrii fortelor armate, ci sa fim importanti in inima copiilor nostri, dorinta noastra este sa ii facem sa inteleaga ca fiecare fiinta umana este unica.

Vrem sa ii facem sa iubeasca viata, sa-si rezolve confictele folosindu-se de dialog.”

Unii ii blamau, altii ii faceau visatori, altii argumentau ca societatii nu-i mai pasa de scoala si de profesori, ca profesorii vor fi inlocuiti de computere.

Si dupa o vreme, asa a fost, profesorii au fost inlocuiti de computere. Stiti ce s-a intamplat? Societatea s-a prabusit, durerea si lacrimile s-au intensificat, violenta si crimele s-au inmultit.

Din nefericire, oamenii au inteles prea tarziu ca speranta pentru o viata frumoasa venea din partea educatiei, educatia fiecarei mame, fiecarui tata, fiecarui profesor.

Si eu cred ca putem visa, ca putem spera la o viata corecta, vesela, frumoasa si este datoria noastra sa le insuflam copiilor dorinta de a iubi, de a visa si de a fi buni.

Articol scris de Mihaela Neagu, Specialist in Psihologia Educatiei

 

CLUBUL MICUL PRINT

Clubul Micul Print reprezinta o lume a copilariei, a prieteniei, a cunoasterii, a frumosului si a creativitatii. Este locul in care copiii isi dezvolta imaginatia, vocabularul, isi exprima emotiile si sentimentele.

Prin implicarea copiilor in activitati placute si dinamice, acestia vor fi mult mai receptivi la informatiile predate cu drag de profesorii nostri.

Unde ne gasiti

Cartierul Cotroceni

Str. Dr. Nicolae Staicovici 51

Sector 5, Bucuresti, Romania

Telefon: 0733.750.795

Email: office@clubulmiculprint.ro

 

butonsuna pus in index.php din tema